måndag 5 maj 2014

Oddset Hockey Game 2014

Oddset Hockey Game i Globen är över för denna gång. Tre Kronor vinner sista matchen mot Ryssland med 2-0 och slutar näst sist. 

Ett Oddset Hockey Game som inte lockat någon storpublik och som bjudit på medioker Hockey, frågan är vilken framtid turneringen går till mötes. En sak är klar, förbundet har att jobba på för att få upp intresset för vårt kära landslag både hos publiken och spelarna. För lite drygt 6000 pers i Globen när Sverige möter Ryssland är långt ifrån en publikfest.

På Torsdagen spelades matchen mot Tjeckien på Hovet. Antal besökare var 5500 personer. Klart att 5500 personer på Hovet är bättre än 5500 personer på Globen men Djurgården som har spelat i Hockeyallsvenskan hade 6000 besökare i snitt i grundserien på samma arena, vad säger det? Jo vi har en större lojalitet för våra klubblag än för vårt landslag.

Flytta turneringen säger en del. Fast nja. Det finns ingen annan stad som skulle kunna få publikflöde till en sådan här turnering än Stockholm. Finnarna måste ha en lätt logistik för att komma. Till Stockholm tar dom båten och Finland har mycket folk på plats och dom behövs, för Finnarna vet hur man ska lyfta sitt landslag. Man försökte flytta turneringen föra året till Malmö då Stockholm stod för VM, men resultatet var sämre än i Globen. Så att flytta eventet är inte en lösning. Stockholm är landets största stad med flest invånare och landets största hockeyförbund.

Nä förbundet måste komma med något nytt, ta hjälp av klubbarna framför allt i Stockholm hur man ska bygga läktarkultur. Ta hjälp av supportergrupper för att få dit draget på arenan. Tittar man på hur man marknadsför eventet så måste budskapet bli lättillgängligt och tilldragande och börja i tid. Kommunicera med folket. Gör det lätt för folk utifrån landet att komma och ta del av eventet.

När vi ändå är inne på kommunicera så kanske det är dags att ta in någon som kan kommunicera med spelarna, för någonstans har det skurit sig mellan Mårts och toppspelarna. Bara att Landeskog tackar nej säger allt. Landeskog älskar hockey, han skulle kunna spela hockey 365 dagar om året om det gick, att han sa nej gjorde att jag förstod att det inte står rätt till. 

Att dom stora spelarna kom till OS är inte Mårts förtjänst utan det var OS som lockade. Alla stora var där och man ville inte missa chansen, spela ingen roll vem som stod i båset.

Jag älskar Hockey. Jag älskar hockey på alla nivåer. Jag kommer fortsätta vara på Globen trots tunn publik. Jag önskar bara att fler tar chansen och få känna av tjusningen. Alla kommer inte bli lika patriotiska som jag men gör man det rätt och gör man det till en publikfest då chansen ges så kommer även dom som inte är hockeynördar längta tills nästa gång Tre Kronor spelar hockey på Globen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar